-
Frisse aanzet, elegante zuren. De minrealiteit van de neus komt terug in de mond, mooie zilte smaak in de afdronk.
-
Hij opent met agrum en appel. Deze elegante wijn met frisse zuren blijft steeds mooi in balans. In de afdronk toont hij een subtiele mineraliteit.
-
De aanzet is zeer intens met veel fijne bubbels die je palet mooi spoelen en die een rijk mondgevoel geven. Dit is een duidelijk vineuze stijl voor een Champagne. De zuren zijn fijn en zorgen voor een frisse finale.
-
Rijp rood fruit in de mond. De zuurgraad egaliseert subtiel en geeft de wijn een evenwichtige, lange en schone afdronk. De rosé heeft een zeldzame frisheid en mineraliteit.
-
De sappige aanzet bevat veel fruit en is een tikkeltje bitter door de verse olijven. Hij is speels met een fruitig karakter. Hij bezit een mooie balans en deze cuvée is echt wel een typische stijl aan het kweken.
-
Minerale geur, een beetje gistachtig in de neus. Sappige aanzet, fruit komt mooi terug. Elegante tanninestructuur, gemakkelijke afdronk.
-
Deze Cava toont een licht en fris palet waarin de aroma's van wit fruit terugkomen. Door de lange rijping op droesem toont hij een lichte brioche toets. Hij eindigt met een delicate afdronk.
-
Aroma's van rode bloemen zoals roos en violet met aangename tonen van framboos en zwarte bes. In de mond is het medium body, met zijdezachte tannines en een zeer goede zuurgraad. Bovendien zijn er smaken van aardbei en braam met tonen van tijm en zwarte peper die een heerlijk frisse afdronk achterlaten.
-
Veel boeket, tonen van witte perzik, peer en witte bloemen zijn aanwezig. Een aangename frisheid, een elegante, levendige en tonische mond met een afdronk op wit fruit.
-
Explosieve neus die aroma's van abrikoos en mandarijn onthullen.
Frisse en volle smaak. Krachtige aroma's van vers fruit. Aanhoudende fruitsmaak en fraîcheur in de afdronk .
-
Tijdens 6 lessen krijg je een basiskennis over wijn. Deze lessen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën : 1. Wijn leren degusteren 2. Hoe wordt wijn gemaakt 3. Vinificatie van witte wijnen 4. Vinificatie van rode / rosé wijnen 5. Wijn en gerecht 6. Schuimwijnen De les wijn en gerecht gaat door op restaurant waar jullie de kennis van de voorgaande lessen in praktijk gaan testen. We proeven tot 8 wijnen per les en een les duurt gemiddeld 3u. Bij de start van de opleiding krijg je 6 Spiegelau proefglazen en die mag je ook houden.
-
Delicate aroma's van wit fruit zoals rijpe appel samen met hints van venkel, munt en jasmijn. In de mond heeft het een levendige zuurgraad, een lichte structuur en een aanhoudende smaak vergezeld van aangename tonen van limoen.
-
De wijn heeft aroma's van grapefruit, abrikoos, limoen, witte peper en vuursteen. Complexe, minerale structuur met levendige zuurgraad die nog perfect kan rijpen in de fles.
-
Veel florale tonen, frisse toetsen van steenfruit. Licht zure en zoute afdronk met minerale accenten.
-
NIEUWIn de neus vinden we aroma's van rood fruit en zoethout. In deze sappige wijn ligt de focus op het fruit.
-
Intensieve neus met wat pittige kruiden, florale toetsen en mooie exotisch fruit. In de mond erg pittig met kruiden, een vleugje boter en een hint van peer.
-
Een parfum van witte roos met aroma's van vers brood en een vleugje mandarijnschil. In de mond zijn er aroma's van citrusvruchten zoals citroen, aangename aroma's van witte perzik en een langdurige zuurgraad. Een heerlijke Brut met een fijne en regelmatige perlage.
-
Krachtig aroma van rijp rood fruit en licht eiken. De smaak zet vol, rijp en krachtig in, met fijne tannine in de afdronk.
-
NEWIn de neus is de wijn fris, schoon met een een goede fruit basis en subtiele citrusgeuren met witte bloemen. De bijna onmerkbare eiken tonen (brioche, geroosterd brood) geven de wijn nog meer diepgang en complexiteit. In de mond is het fris en helder, met een goed gewicht en gepolijste nuances en fraaie zuurgraad en een ietwat ziltige mineraliteit.
-
De intense neus toont zwart fruit, kruiden, balsamico en geroosterde toetsen. Deze wijn bezit een grote structuur dankzij zijn weelderige en fijne tannines.
-
In de neus domineert het rode fruit met voornamelijk aroma's van kers. Hij toont ook een grote florale toets met viooltjes en kruiden waarbij we een discrete pepertoets opmerken. In de mond vinden we rood fruit met onder andere rode bessen. De prominent aanwezige aciditeit is mooi in balans met het frisse fruit. Het fruit is sowieso de dominante factor en het wordt gedragen door een goede onderliggende structuur.
-
In de mond tonen deze zachte en frisse bubbels zich van hun fruitige kant met een prachtige expressie van witte vruchten. De lange rijping op droesem geeft hem een brioche toets. De lange afdronk is rijk aan delicate nuances.
-
Intense aroma's van rood en zwart fruit, pruimen, licht houttoets. Medium body met veel bramen en zachte tanninestructuur.
-
Fraaie houttonen in zijn aroma en uiteraard ook veel rijp rood fruit. De intense, complexe smaak heeft een krachtig aanhoudende afdronk.
-
Kruidige en gistachtig in de neus, die doet denken aan brioche. Goede structuur en frisse zuren: typisch frisse Oostenrijkse Grüner Veltliner natuurwijn.
-
Passievrucht, licht aromatische bloemengeur. Sappige smaak met elegante tanninestructuur en frisse zuren. Een reductieve benadering van natuurlijke wijn
-
Deze ronde wijn is perfect in balans waarbij de elegante houttoets goed is geïntegreerd. Hij toont een mooi volume en een vettig toetsje. Hij is dankzij zijn minerale component en een subtiele zoute impressie ook een perfecte expressie van het terroir.
-
De krachtige en vlezige aanzet wordt gevolgd door een lang midden palet waarin we weelderige en rijpe tannines vinden. Deze wijn toont een mooi volume met impressies van zwart en rood fruit, en specerijen. De lange en fruitige afdronk etaleert ook een subtiele minerale component.
-
De mond wordt gekenmerkt door een mooi volume met veel finesse waarbij het perfect rijpe fruit wordt gedragen door een schitterende aciditeit. Qua aroma's merken we cassis, zwarte bessen en een vleugje blauwe bessen op. De afdronk is zeer persistent en elegant. Deze wijn blijft steeds in balans.
-
Deze frisse en knapperige verschijning is zeer divers. Hij is duidelijker zwaarder, met vleziger fruit, dan in de neus, hier vind je meer sinaasappelzeste, wat meer gebakken perzik en veel meer peper en kruidigheid. De zuren zorgen voor een ideale balans en na een tijdje in het glas springt de bodem en de zuiverheid er terug uit.
-
Verfijnd en subtiel aroma van klein geel fruit (abrikoos) en florale tonen. In de langhoudende afdronk zeer krachtig, rond, geconcentreerd . Een zeer evenwichtige, complexe droge witte wijn met rijpingspotentieel.
-
Deze volle en stevige rosé Champagne is duidelijk een uit de kluiten gewassen kerel die wat maaltijdbegeleiding nodig heeft. Hij biedt rijkelijke expressies van rood fruit, verse vlierbesjes, kruisbessen, frambozen en verse rozen. In tweede instantie komen de zuren wat meer opzetten. Deze bubbels zijn wat romiger en ronder.
-
De aanzet start met een subtiel zoetje en direct erna volgen fijne zuren, die opbouwend en verfrissend zijn. Dit is dus absoluut geen lompe dessertwijn en brengt enkel bevestiging van de uitnodigende neus.
-
Zalvend, droog en licht fruitig. Fijne bubbels met een elegante smaak. Deze Cava bezit een goede structuur en dit zonder het verlies van zijn frisheid. Hij heeft een lange afdronk.
-
In de ronde aanzet merken we kweepeer. Hierna nemen de frisse citrusvruchten het over. De mooie zuren zorgen voor een perfecte balans.
-
Aroma's van gemiddelde intensiteit met hints van witte bloemen en accenten van anijs. Subtiele hints van zoethout en gebak. De intrede in de mond is fris, schoon en aangenaam. Perfecte balans van zuurgraad. Zalvende wijn en middellange duur in de mond.
-
Fijne en intense neus die aroma's van aardbeien, frambozen en kersen onthullen. Fris en soepel met een fruitige afdronk.
-
Aroma’s die doen denken aan rijpe kersen en rode bessen gecombineerd met zachte tabak, vanille en cacao. Elegant in de mond met een sterke body. Bessentonen, aanhoudend, lang.
-
Een doos met 12 flessen wijn, mix van wit, rood, rosé of bubbels. Verschillende landen, bekende en minder bekende rassen. Kortom een box voor de liefhebber :-).
-
Krachtige Provençaalse rosé: fruit, kruiden en licht gebrande nuances in de geur. Een pittige, droge aanhoudende smaak met een complexe finale en afdronk. Verfijnd, krachtig en evenwichtig.