-
Prachtige alcoholvrije rosé schuimwijn die fris en levendig ruikt naar mooi rood fruit. In de smaak fruitig en fris met een harmonieuze zuurgraad en fijn fruit van rode bessen en pruimen, gecombineerd met fijne parelmoer.
-
Een fruitige neus, aroma van peer en perzik. Frisse witte wijn met een uitgesproken aroma van peer en vers geel fruit. Sappig van smaakinzet met een ronde ontwikkeling en milde afdronk..
-
Delicate neus van rood fruit, bramen, kruisbes, kersen uit de Pyreneeën. De mond is zalig, dynamisch met mooie tannines vergezeld van aroma's van kersen en zwarte bessenjam. Mooie frisheid.
-
Mooi rijp zwart en donker fruit. Volle rijpe tannines, kruidige en geroosterde toetsen. Lange afdronk.
-
Zijn aanzet is zacht met veel zwarte kersen en bramen die wat gekonfijt proeven. Verder toont de wijn zijn rijpe, doch nog jonge tannines maar deze zijn bovenal sappig en karaktervol. In de afdronk heb je nog wat geroosterde koffie en drop.
-
Deze frisse en knapperige verschijning is zeer divers. Hij is duidelijker zwaarder, met vleziger fruit, dan in de neus, hier vind je meer sinaasappelzeste, wat meer gebakken perzik en veel meer peper en kruidigheid. De zuren zorgen voor een ideale balans en na een tijdje in het glas springt de bodem en de zuiverheid er terug uit.
-
De aanzet toont zeer intens zwart fruit en een prachtige kruidige component. Dankzij zijn weelderige tannines die je naar de keel grijpen maar niet storend zijn, bezit deze wijn een grote structuur en veel materie. Het midden palet, waarin we een zeer verfijnde houtimpressie terugvinden gaat over in een lange afdronk waarin een heel klein bittertje de show steelt. Dit glas wijn zorgt voor een intense en hevige beleving.
-
Veel florale tonen, frisse toetsen van steenfruit. Licht zure en zoute afdronk met minerale accenten.
-
Intense aroma's van rood en zwart fruit, pruimen, licht houttoets. Medium body met veel bramen en zachte tanninestructuur.
-
In de mond toont deze jonge Nebbiolo zich zeer elegant met expressies van puur, primair en perfect rijp rood fruit. Op het einde van het midden palet komen de zuren opzetten en deze leveren de nodige frisheid. De rozen en viooltjes vanuit de neus komen terug. De balsamico komt er hier meer door dan in de neus.
-
In de ronde aanzet merken we kweepeer. Hierna nemen de frisse citrusvruchten het over. De mooie zuren zorgen voor een perfecte balans.
-
Het terroir geeft de wijn mooie mineraliteit en complexiteit in de mond. Verder opvallend knisperende zuren en een lange afdronk.
-
In de mond vinden we rijpe pompelmoes, peer en subtiele impressies van rode appel. De fijne zuren zijn mooi verweven en gaan een boeiende interactie aan met de minerale component. Deze wijn eindigt met een verfrissende bitter in de afdronk.
-
In de mond vinden we een zeer zuivere en strakke wijn die steeds fris en evenwichtig blijft. De krokante en progressief opbouwende zuren bieden een mooie ondersteuning aan de agrum en het witte steenfruit. Deze sappige wijn is een prachtig voorbeeld tot wat de Pinot Grigio in staat is!
-
In de neus domineert het rode fruit met voornamelijk aroma's van kers. Hij toont ook een grote florale toets met viooltjes en kruiden waarbij we een discrete pepertoets opmerken. In de mond vinden we rood fruit met onder andere rode bessen. De prominent aanwezige aciditeit is mooi in balans met het frisse fruit. Het fruit is sowieso de dominante factor en het wordt gedragen door een goede onderliggende structuur.
-
Rijp rood fruit in de mond. De zuurgraad egaliseert subtiel en geeft de wijn een evenwichtige, lange en schone afdronk. De rosé heeft een zeldzame frisheid en mineraliteit.
-
Na de zachte aanzet komen de ragfijne en zeer strakke zuren de show stelen, ze dragen het krokante en sappige rode fruit. Deze elegante en frisse wijn bezit fijne tannines. Hij toont ook een delicate expressie van het terroir.
-
Complexe droge witte wijn met een verfijnd aroma van rijpe appel, licht toast en florale tonen. Levendig en fris, de aroma's van bloemen en wit fruit, vermengd met vuursteen. De zeer zachte afwerking straalt veel mineraliteit uit.
-
Puur en complex met zwart fruit en kers. Fluweelzacht met tonen van cacao, gedroogde kruiden. De frisse en fruitige afdronk wordt versterkt door minerale tonen en fijne tannines.
-
De aanzet toont een geconcentreerde wijn met intense fruitimpressies (peer, tropisch fruit, agrum en pompelmoes) die tijdens het midden palet evolueert naar een knapperige en levendige belevenis. Deze wijn bezit veel materie met een goede onderliggende structuur en verdraagt dus zeker enkele jaartjes kelderrust.
-
De finessevolle wijn start met een strakke aanzet waarin fraîcheur het codewoord is. Het zeer lange midden palet etaleert witte vruchten en meer discrete toetsen van ananas en exotische vruchten. De afdronk is een pure expressie van kalksteen echter zonder dat deze te prominent en te uitbundig aanwezig is. Dit alles resulteert in een opmerkelijke en zeer boeiende wijn.
-
Deze Cava toont een licht en fris palet waarin de aroma's van wit fruit terugkomen. Door de lange rijping op droesem toont hij een lichte brioche toets. Hij eindigt met een delicate afdronk.
-
Frisse aanzet met vol smaakgevoel en mooie zuren. Lange afdronk met bittere toets (zeste van pompelmoes).
-
Lichte levendige wijn met vers rood fruit in de mond.
-
Verfrissende tonen, licht peperig, zoet fruit, hazelnoot, perzik. Goede diepte en speels karakter
-
De wijn heeft aroma's van grapefruit, abrikoos, limoen, witte peper en vuursteen. Complexe, minerale structuur met levendige zuurgraad die nog perfect kan rijpen in de fles.
-
Het palet in de mond biedt de perfecte bevestiging van wat we in de neus hadden : zeer veel frisheid, druiven die wel wat materie en natuurlijke bitterheid geven, en vrij alcoholisch zijn. Dit geeft de wijn wat volume en breedte maar de zuren zorgen voor een zeer mooi geheel en maken deze fles van begin tot einde zeer boeiend.
-
Volrood van kleur en fraai en intens van geur, met nuances van eikenhout, licht geroosterde geuren en rijp rood bessig fruit. Rond en evenwichtig van smaak, met een lange aromatische afdronk.
-
NEWIn de neus is de wijn fris, schoon met een een goede fruit basis en subtiele citrusgeuren met witte bloemen. De bijna onmerkbare eiken tonen (brioche, geroosterd brood) geven de wijn nog meer diepgang en complexiteit. In de mond is het fris en helder, met een goed gewicht en gepolijste nuances en fraaie zuurgraad en een ietwat ziltige mineraliteit.
-
De mond wordt gekenmerkt door een mooi volume met veel finesse waarbij het perfect rijpe fruit wordt gedragen door een schitterende aciditeit. Qua aroma's merken we cassis, zwarte bessen en een vleugje blauwe bessen op. De afdronk is zeer persistent en elegant. Deze wijn blijft steeds in balans.
-
De neus etaleert een zeer diepgaande en rijke fruit-impressie met aroma's van blauwe en zwarte bessen en pruimen. Het fruit komt vol en rijp over. Verder toont deze complexe neus expressies van munt, discrete gerookte impressies en een mooie minerale component. Aangezien het hier een monocépage met Barbera druiven betreft zal het wel geen verrassing zijn dat de zuren prominent aanwezig zijn. Ze bouwen mooi op en houden lang aan. Ze tonen zich verder zeer mild en aangenaam. De tannines zijn perfect rijp en mooi versmolten in het geheel. Hij toont aroma's van blauwe bessen en kruiden. De balans van deze zeer evenwichte wijn is opmerkelijk.
-
De nog jonge en complexe neus toont weelderig gestoofd fruit van rijpe zwarte en rode vruchten, zure kers, pruimenconfituur en vanille. De houtcomponenten die aangebracht worden door de vatrijping zijn mooi geïntegreerd. In de mond toont deze krachtige Crianza een licht zoete aanzet door het rijpe fruit waarbij we pruimen en zwart fruit opmerken. De tannines zijn rijp en bieden een grote structuur, daarnaast toont hij ook een houtimpressie die afkomstig is van de vatlagering. Deze wijn bezit een mooi bewaarpotentieel.
-
Deze zeer fijne rosé vertoont verfrissende fruitige zuren die het einde van het midden palet domineren. Deze elegante rosé is perfect in balans en eindigt met minerale impressies en een zeer subtiele ziltige toets op het einde van de afdronk.
-
Fraaie en charmerende schuimwijn die bij het schenken afgedekt is met een romige schuimlaag en vervolgens plaatsmaakt voor een heel fijne en lang aanhoudende pareling. De delicate en geraffineerde aanzet toont fijne en ondersteunende zuren. Het klein bittertje wekt de eetlust op, waarmee dit meteen een fraaie aperitief is.
-
Frisse aanzet, elegante zuren. De minrealiteit van de neus komt terug in de mond, mooie zilte smaak in de afdronk.
-
De krachtige en vlezige aanzet wordt gevolgd door een lang midden palet waarin we weelderige en rijpe tannines vinden. Deze wijn toont een mooi volume met impressies van zwart en rood fruit, en specerijen. De lange en fruitige afdronk etaleert ook een subtiele minerale component.
-
In de mond tonen deze zachte en frisse bubbels zich van hun fruitige kant met een prachtige expressie van witte vruchten. De lange rijping op droesem geeft hem een brioche toets. De lange afdronk is rijk aan delicate nuances.
-
De sappige en fruitige aanzet wordt gevolgd door een complex midden palet waarin we kersen, blauwe bessen en bosvruchten opmerken. In het midden palet eist het fruit de hoofdrol op, het wordt gedragen door medium intense zuren. De licht alcoholische toets en het rijpe fruit zijn een reflectie van de warme jaargang. De rijpe en jonge tannines zijn al goed versmolten. Een branderige ondertoon zorgt voor extra complexiteit.
-
In de mond start deze wijn met een licht zoete aanzet die verbonden is aan het rijpe fruit waarbij we rood fruit en bosaardbeien opmerken. Naast de frisse zuren toont hij verder ook nog rozenblaadjes, kruiden, een animale toets en mineralen.
-
Fijne mousse in de mond met smaken van rijpe citrusvruchten, gestoofde appel en een lichte kruidigheid, dit geeft een warm mond gevoel. Opnieuw bewijst men hier dat ook buiten de Champagne streek prachtige mousserende wijnen worden gemaakt en dit met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
-
In de mond toont deze Silice zich rijk met zeer fijne vruchten waarbij we smaken van peer, agrum en citroen opmerken. In de afdronk verschuift de focus naar pompelmoes. De super fijne en afgelijnde, die het fruit dragen, trekken alle aandacht naar zich toe.
-
Krachtige Provençaalse rosé: fruit, kruiden en licht gebrande nuances in de geur. Een pittige, droge aanhoudende smaak met een complexe finale en afdronk. Verfijnd, krachtig en evenwichtig.
-
Aroma’s die doen denken aan rijpe kersen en rode bessen gecombineerd met zachte tabak, vanille en cacao. Elegant in de mond met een sterke body. Bessentonen, aanhoudend, lang.
-
In de mond vinden we een licht gestructureerde wijn waarvan de tannines al mooi versmolten zijn. Het frisse rode fruit speelt de hoofdrol en dit resulteert in een lekker en betaalbaar glas Bourgogne.
-
Verfijnd en subtiel aroma van klein geel fruit (abrikoos) en florale tonen. In de langhoudende afdronk zeer krachtig, rond, geconcentreerd . Een zeer evenwichtige, complexe droge witte wijn met rijpingspotentieel.
-
Deze Gamay is fris en fruitig van het begin tot het einde. Het rijke boeket etaleert krieken, rabarber en mineralen. De grote onderliggende structuur die hem ook een lang bewaarpotentieel geeft, is gecamoufleerd door het sappige en weelderige fruit. Op het einde van het midden palet komen de zuren even opzetten. Een echte wijnliefhebber moet dit hebben geproefd, het is de apotheose van de Gamay druif.
-
Zalvend, droog en licht fruitig. Fijne bubbels met een elegante smaak. Deze Cava bezit een goede structuur en dit zonder het verlies van zijn frisheid. Hij heeft een lange afdronk.
-
Het boeket, zowel genereus als elegant, combineert witte bloemen, perzik en abrikoos. De mond is tot aan de neus: vol en zijdeachtig, goed omhullend in de afdronk. Na de laatste slok blijft het fruit lang aanwezig. Een gastronomische rosé.
-
De intense neus toont zwart fruit, kruiden, balsamico en geroosterde toetsen. Deze wijn bezit een grote structuur dankzij zijn weelderige en fijne tannines.
-
In de mond vinden we een rijke wijn met veel diepgang. De aanzet toont een mooie vettigheid die snel gevolgd wordt door perfect rijp fruit met aroma’s van gele vruchten, ananas en citrus. Dit fruit wordt gedragen door een structuur van fijne en levendige zuren. Het geheel is zeer evenwichtig waarbij de delicate en verweven houttoetsen voor extra complexiteit zorgen.
-
Deze ronde wijn is perfect in balans waarbij de elegante houttoets goed is geïntegreerd. Hij toont een mooi volume en een vettig toetsje. Hij is dankzij zijn minerale component en een subtiele zoute impressie ook een perfecte expressie van het terroir.
-
Zeer aromatisch geuren van klein geel fruit (abrikoos) en florale tonen. Complex en vet met goede kracht en goede lengte.
-
Kruidig, zoethout, met gekonfijt fruit, peper. Vol, zeer fluwelig, met een zeer verfijnd frame, vette tannines, een afdronk op de fruitige vanille. Een zeer moderne maar onweerstaanbare stijl.
-
De aanzet is zeer intens met veel fijne bubbels die je palet mooi spoelen en die een rijk mondgevoel geven. Dit is een duidelijk vineuze stijl voor een Champagne. De zuren zijn fijn en zorgen voor een frisse finale.
-
Mooi rood fruit zoals kers, aardbei en frambozen. Lichte houttoets. Aardse toetsen zoals "sous-bois", leder en rokerige toets. Lichte levendige wijn met vers rood fruit in de mond, de zuren en tannines blijven in balans.
-
Deze volle en stevige rosé Champagne is duidelijk een uit de kluiten gewassen kerel die wat maaltijdbegeleiding nodig heeft. Hij biedt rijkelijke expressies van rood fruit, verse vlierbesjes, kruisbessen, frambozen en verse rozen. In tweede instantie komen de zuren wat meer opzetten. Deze bubbels zijn wat romiger en ronder.
-
Een doos met 12 flessen wijn, mix van wit, rood, rosé of bubbels. Verschillende landen, bekende en minder bekende rassen. Kortom een box voor de liefhebber :-).
-
Tijdens 6 lessen krijg je een basiskennis over wijn. Deze lessen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën : 1. Wijn leren degusteren 2. Hoe wordt wijn gemaakt 3. Vinificatie van witte wijnen 4. Vinificatie van rode / rosé wijnen 5. Wijn en gerecht 6. Schuimwijnen De les wijn en gerecht gaat door op restaurant waar jullie de kennis van de voorgaande lessen in praktijk gaan testen. We proeven tot 8 wijnen per les en een les duurt gemiddeld 3u. Bij de start van de opleiding krijg je 6 Spiegelau proefglazen en die mag je ook houden.