-
Het boeket, zowel genereus als elegant, combineert witte bloemen, perzik en abrikoos. De mond is tot aan de neus: vol en zijdeachtig, goed omhullend in de afdronk. Na de laatste slok blijft het fruit lang aanwezig. Een gastronomische rosé.
-
Zeer aromatisch geuren van klein geel fruit (abrikoos) en florale tonen. Complex en vet met goede kracht en goede lengte.
-
Kruidig, zoethout, met gekonfijt fruit, peper. Vol, zeer fluwelig, met een zeer verfijnd frame, vette tannines, een afdronk op de fruitige vanille. Een zeer moderne maar onweerstaanbare stijl.
-
Verfijnd en subtiel aroma van klein geel fruit (abrikoos) en florale tonen. In de langhoudende afdronk zeer krachtig, rond, geconcentreerd . Een zeer evenwichtige, complexe droge witte wijn met rijpingspotentieel.
-
Minerale geur, een beetje gistachtig in de neus. Sappige aanzet, fruit komt mooi terug. Elegante tanninestructuur, gemakkelijke afdronk.
-
Kruidige en gistachtig in de neus, die doet denken aan brioche. Goede structuur en frisse zuren: typisch frisse Oostenrijkse Grüner Veltliner natuurwijn.
-
Passievrucht, licht aromatische bloemengeur. Sappige smaak met elegante tanninestructuur en frisse zuren. Een reductieve benadering van natuurlijke wijn
-
NEWIn de neus is de wijn fris, schoon met een een goede fruit basis en subtiele citrusgeuren met witte bloemen. De bijna onmerkbare eiken tonen (brioche, geroosterd brood) geven de wijn nog meer diepgang en complexiteit. In de mond is het fris en helder, met een goed gewicht en gepolijste nuances en fraaie zuurgraad en een ietwat ziltige mineraliteit.
-
Tijdens 6 lessen krijg je een basiskennis over wijn. Deze lessen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën : 1. Wijn leren degusteren 2. Hoe wordt wijn gemaakt 3. Vinificatie van witte wijnen 4. Vinificatie van rode / rosé wijnen 5. Wijn en gerecht 6. Schuimwijnen De les wijn en gerecht gaat door op restaurant waar jullie de kennis van de voorgaande lessen in praktijk gaan testen. We proeven tot 8 wijnen per les en een les duurt gemiddeld 3u. Bij de start van de opleiding krijg je 6 Spiegelau proefglazen en die mag je ook houden.
-
Aroma's van rood fruit zoals bramen en droge pruimen met aroma's van vanille en kruidnagel. In de mond is het medium body, met ronde tannines en een zeer goede zuurgraad. Bovendien zijn er tonen van zwarte kers en bosbes met hints van hazelnoot en ceder.
-
Intense aroma's van oranjebloesem en grapefruit samen met een delicate geur van eucalyptus. De wijn is licht van kracht, met een aangename zuurgraad, een mooie noot van lychee, banaan met een vleugje oregano en salie die lang aanhoudt.
-
Aroma's van tropisch fruit zoals gele meloen en rijp samen met aromatische geuren van dille en rozemarijn. De wijn is licht van kracht, met frisse zuren, een heerlijke vuursteenachtige smaak en tonen van abrikoos en sinaasappelschil.
-
Intense aroma's van droge vijgen, anijs en vanille. Volle wijn met een aangename mineraliteit. Aroma’s van rijpe limoen, rijpe abrikoos en truffel. De zuren houden de wijn mooi in balans.
-
Een explosie van rood fruit, bloemen (violet), pruimen en kruiden. In de mond is het fris met mooie ronde tannines.
-
Citrus, groene appel en witte bloemen tonen (oranjebloesem) omgeven door een tropische maar verfrissende neus. Droog, krokant en fris in de mond met een mooie citroenzuurgraad.
-
De primaire neus is bloemig, doet denken aan de lente en wordt gevolgd door een lichte smaak van citroenfruit samen met de gistachtige toon van vers gebakken brood. In eerste instantie discreet met fijne goed geïntegreerde bubbels. Er is een uitstekende balans tussen zijn perfecte zuurgraad en een finale bitterheid die hem kracht en volheid geeft.
-
Zijn neus, rijk aan aroma's, combineert geuren van heerlijk rood fruit zoals aardbei, zwarte bes en kersen met subtiele tonen van mokka en zoethout. Het genot gaat verder in de mond waar we dit aromatische boeket en de intensiteit van de tannines vinden, krachtig maar toch al rond. Deze cuvée is gemaakt zonder enige toevoeging van sulfieten en behoudt al zijn authenticiteit.
-
Aromatische neus bestaat uit aroma's van verse druiven, zoethout en geuren van garrigue. De verleiding gaat verder in de mond waar we een wijn ontdekken die erg soepel, licht kruidig (peper), aromatisch en rond is. De afwerking is genereus en zeer aangenaam.
-
Wijn met een explosie van rood fruit in de neus. Deze cuvée is gemaakt zonder enige toevoeging van sulfieten en behoudt al zijn authenticiteit en fruitigheid met gastronomische aroma's van rood fruit in de mond. De smaak is voluptueus met zeer harmonieuze tannines.
-
Een neus van citrusvruchten en verse muntblaadjes. Zeer frisse aanzet met een sterke mineraliteit, herhalende tonen van grapefruit en zwarte bes.
-
In de neus is de wijn aromatisch, open, elegant, met veel tonen van rood fruit en Engelse snoepjes. Enkele tinten witte bloemen verrijken de sensatie. In de mond is de wijn soepel en zacht. De frisse balans brengt de aroma's naar voren en maakt de smaak erg aangenaam.
-
Mooi rood fruit zoals kers, aardbei en frambozen. Lichte houttoets. Aardse toetsen zoals "sous-bois", leder en rokerige toets. Lichte levendige wijn met vers rood fruit in de mond, de zuren en tannines blijven in balans.
-
De neus opent met geuren van viooltjes en rood fruit. De smaak is erg soepel en blijft levendig en fris.