-
Intense aroma's van droge vijgen, anijs en vanille. Volle wijn met een aangename mineraliteit. Aroma’s van rijpe limoen, rijpe abrikoos en truffel. De zuren houden de wijn mooi in balans.
-
Aroma's van tropisch fruit zoals gele meloen en rijp samen met aromatische geuren van dille en rozemarijn. De wijn is licht van kracht, met frisse zuren, een heerlijke vuursteenachtige smaak en tonen van abrikoos en sinaasappelschil.
-
Intense aroma's van oranjebloesem en grapefruit samen met een delicate geur van eucalyptus. De wijn is licht van kracht, met een aangename zuurgraad, een mooie noot van lychee, banaan met een vleugje oregano en salie die lang aanhoudt.
-
Aroma's van rood fruit zoals bramen en droge pruimen met aroma's van vanille en kruidnagel. In de mond is het medium body, met ronde tannines en een zeer goede zuurgraad. Bovendien zijn er tonen van zwarte kers en bosbes met hints van hazelnoot en ceder.
-
Tijdens 6 lessen krijg je een basiskennis over wijn. Deze lessen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën : 1. Wijn leren degusteren 2. Hoe wordt wijn gemaakt 3. Vinificatie van witte wijnen 4. Vinificatie van rode / rosé wijnen 5. Wijn en gerecht 6. Schuimwijnen De les wijn en gerecht gaat door op restaurant waar jullie de kennis van de voorgaande lessen in praktijk gaan testen. We proeven tot 8 wijnen per les en een les duurt gemiddeld 3u. Bij de start van de opleiding krijg je 6 Spiegelau proefglazen en die mag je ook houden.
-
NEWIn de neus is de wijn fris, schoon met een een goede fruit basis en subtiele citrusgeuren met witte bloemen. De bijna onmerkbare eiken tonen (brioche, geroosterd brood) geven de wijn nog meer diepgang en complexiteit. In de mond is het fris en helder, met een goed gewicht en gepolijste nuances en fraaie zuurgraad en een ietwat ziltige mineraliteit.
-
Frisfruitige neus met aroma's van zwarte bessen (kersen en cassis), blauwe bessen, rood fruit (geplette frambozen), verse kruiden die bijna uit het glas springen, diep intense aardse toetsen en een complexe mineraliteit. Sappige aanzet met smaken van rood fruit, blauwe bessen, een lichte kruidigheid, een frisse mineraliteit en heel fijne en precieze zuurtjes die lang aanhouden. Dit resulteert in een heel evenwichtige en frisse rode wijn.
-
Citroengras en tropische aroma’s. Mooie mineraliteit. Rijpe perziksmaken, elegante zuurgraad gecombineerd met een vleugje zoetheid.
-
Fris aroma van perzik en steenfruit. Elegante body met goede zuren.
-
Passievrucht, licht aromatische bloemengeur. Sappige smaak met elegante tanninestructuur en frisse zuren. Een reductieve benadering van natuurlijke wijn
-
Kruidige en minerale Grüner Veltliner in de neus. Tonen van eik, honing. Middelzware body, goed gestructureerd, elegante afwerking.
-
Kruidige en gistachtig in de neus, die doet denken aan brioche. Goede structuur en frisse zuren: typisch frisse Oostenrijkse Grüner Veltliner natuurwijn.
-
Minerale geur, een beetje gistachtig in de neus. Sappige aanzet, fruit komt mooi terug. Elegante tanninestructuur, gemakkelijke afdronk.
-
Verfijnd en subtiel aroma van klein geel fruit (abrikoos) en florale tonen. In de langhoudende afdronk zeer krachtig, rond, geconcentreerd . Een zeer evenwichtige, complexe droge witte wijn met rijpingspotentieel.
-
Fraaie houttonen in zijn aroma en uiteraard ook veel rijp rood fruit. De intense, complexe smaak heeft een krachtig aanhoudende afdronk.
-
Kruidig, zoethout, met gekonfijt fruit, peper. Vol, zeer fluwelig, met een zeer verfijnd frame, vette tannines, een afdronk op de fruitige vanille. Een zeer moderne maar onweerstaanbare stijl.
-
Zeer aromatisch geuren van klein geel fruit (abrikoos) en florale tonen. Complex en vet met goede kracht en goede lengte.
-
Krachtig aroma van rijp rood fruit en licht eiken. De smaak zet vol, rijp en krachtig in, met fijne tannine in de afdronk.
-
Het boeket, zowel genereus als elegant, combineert witte bloemen, perzik en abrikoos. De mond is tot aan de neus: vol en zijdeachtig, goed omhullend in de afdronk. Na de laatste slok blijft het fruit lang aanwezig. Een gastronomische rosé.
-
Krachtige Provençaalse rosé: fruit, kruiden en licht gebrande nuances in de geur. Een pittige, droge aanhoudende smaak met een complexe finale en afdronk. Verfijnd, krachtig en evenwichtig.
-
Een parfum van witte roos met aroma's van vers brood en een vleugje mandarijnschil. In de mond zijn er aroma's van citrusvruchten zoals citroen, aangename aroma's van witte perzik en een langdurige zuurgraad. Een heerlijke Brut met een fijne en regelmatige perlage.
-
Intensieve neus met wat pittige kruiden, florale toetsen en mooie exotisch fruit. In de mond erg pittig met kruiden, een vleugje boter en een hint van peer.
-
Aroma's van kruisbessen en een lichte kruidige toets. Een intens, fruitig boeket met aroma's van kruisbessen en een lichte kruidige toets ontmoet verfrissende zuren en een evenwichtige body in de mond.
-
Een vol boeket, krachtig en jeugdig tegelijk. Lichte houttoets. Onderstreept door pepertonen, voeren donker fruit en bessenaroma's ons terug naar het hart van Spanje, naar het zonnige plateau van La Meseta.