-
Tijdens 6 lessen krijg je een basiskennis over wijn. Deze lessen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën : 1. Wijn leren degusteren 2. Hoe wordt wijn gemaakt 3. Vinificatie van witte wijnen 4. Vinificatie van rode / rosé wijnen 5. Wijn en gerecht 6. Schuimwijnen De les wijn en gerecht gaat door op restaurant waar jullie de kennis van de voorgaande lessen in praktijk gaan testen. We proeven tot 8 wijnen per les en een les duurt gemiddeld 3u. Bij de start van de opleiding krijg je 6 Spiegelau proefglazen en die mag je ook houden.
-
NEWIn de neus is de wijn fris, schoon met een een goede fruit basis en subtiele citrusgeuren met witte bloemen. De bijna onmerkbare eiken tonen (brioche, geroosterd brood) geven de wijn nog meer diepgang en complexiteit. In de mond is het fris en helder, met een goed gewicht en gepolijste nuances en fraaie zuurgraad en een ietwat ziltige mineraliteit.
-
Passievrucht, licht aromatische bloemengeur. Sappige smaak met elegante tanninestructuur en frisse zuren. Een reductieve benadering van natuurlijke wijn
-
Kruidige en gistachtig in de neus, die doet denken aan brioche. Goede structuur en frisse zuren: typisch frisse Oostenrijkse Grüner Veltliner natuurwijn.
-
Minerale geur, een beetje gistachtig in de neus. Sappige aanzet, fruit komt mooi terug. Elegante tanninestructuur, gemakkelijke afdronk.
-
Verfijnd en subtiel aroma van klein geel fruit (abrikoos) en florale tonen. In de langhoudende afdronk zeer krachtig, rond, geconcentreerd . Een zeer evenwichtige, complexe droge witte wijn met rijpingspotentieel.
-
Kruidig, zoethout, met gekonfijt fruit, peper. Vol, zeer fluwelig, met een zeer verfijnd frame, vette tannines, een afdronk op de fruitige vanille. Een zeer moderne maar onweerstaanbare stijl.
-
Zeer aromatisch geuren van klein geel fruit (abrikoos) en florale tonen. Complex en vet met goede kracht en goede lengte.
-
Het boeket, zowel genereus als elegant, combineert witte bloemen, perzik en abrikoos. De mond is tot aan de neus: vol en zijdeachtig, goed omhullend in de afdronk. Na de laatste slok blijft het fruit lang aanwezig. Een gastronomische rosé.
-
Krachtige Provençaalse rosé: fruit, kruiden en licht gebrande nuances in de geur. Een pittige, droge aanhoudende smaak met een complexe finale en afdronk. Verfijnd, krachtig en evenwichtig.
-
Een parfum van witte roos met aroma's van vers brood en een vleugje mandarijnschil. In de mond zijn er aroma's van citrusvruchten zoals citroen, aangename aroma's van witte perzik en een langdurige zuurgraad. Een heerlijke Brut met een fijne en regelmatige perlage.
-
Intensieve neus met wat pittige kruiden, florale toetsen en mooie exotisch fruit. In de mond erg pittig met kruiden, een vleugje boter en een hint van peer.
-
Aroma's van kruisbessen en een lichte kruidige toets. Een intens, fruitig boeket met aroma's van kruisbessen en een lichte kruidige toets ontmoet verfrissende zuren en een evenwichtige body in de mond.
-
Een vol boeket, krachtig en jeugdig tegelijk. Lichte houttoets. Onderstreept door pepertonen, voeren donker fruit en bessenaroma's ons terug naar het hart van Spanje, naar het zonnige plateau van La Meseta.
-
Explosieve neus die aroma's van abrikoos en mandarijn onthullen.
Frisse en volle smaak. Krachtige aroma's van vers fruit. Aanhoudende fruitsmaak en fraîcheur in de afdronk .
-
Fijne en intense neus die aroma's van violette, rode vruchten, peper en drop onthullen. Rijke wijn met complexe aroma's. Fijne en delicate tannines in de afdronk.
-
Lichte hint van boter en geroosterde toets, boordevol vers wit fruit (peer, perzik, appel). Rond, lichte vette toets met tonen van rijpe ananas, snel opgefrist door een prachtige levendigheid.
-
Frisse, levendige, frisse neus die kenmerkend is voor een gastronomische Grenache. De aanval op het gehemelte is rond, zacht en wordt snel gestimuleerd door een zeer mooie frisheid die eindigt met kleine tonen van citroen die het een smaak geven van "Neem nog een slok"!
-
Een doos met 12 flessen wijn, mix van wit, rood, rosé of bubbels. Verschillende landen, bekende en minder bekende rassen. Kortom een box voor de liefhebber :-).
-
NIEUWIn de neus vinden we aroma's van rood fruit en zoethout. In deze sappige wijn ligt de focus op het fruit.
-
Veel florale tonen, frisse toetsen van steenfruit. Licht zure en zoute afdronk met minerale accenten.
-
Aroma’s die doen denken aan rijpe kersen en rode bessen gecombineerd met zachte tabak, vanille en cacao. Elegant in de mond met een sterke body. Bessentonen, aanhoudend, lang.
-
De wijn heeft aroma's van grapefruit, abrikoos, limoen, witte peper en vuursteen. Complexe, minerale structuur met levendige zuurgraad die nog perfect kan rijpen in de fles.
-
Fijne en intense neus die aroma's van aardbeien, frambozen en kersen onthullen. Fris en soepel met een fruitige afdronk.