-
Deze zeer fijne rosé vertoont verfrissende fruitige zuren die het einde van het midden palet domineren. Deze elegante rosé is perfect in balans en eindigt met minerale impressies en een zeer subtiele ziltige toets op het einde van de afdronk.
-
De sappige aanzet bevat veel fruit en is een tikkeltje bitter door de verse olijven. Hij is speels met een fruitig karakter. Hij bezit een mooie balans en deze cuvée is echt wel een typische stijl aan het kweken.
-
In de mond vinden we een licht gestructureerde wijn waarvan de tannines al mooi versmolten zijn. Het frisse rode fruit speelt de hoofdrol en dit resulteert in een lekker en betaalbaar glas Bourgogne.
-
Deze Cava toont een licht en fris palet waarin de aroma's van wit fruit terugkomen. Door de lange rijping op droesem toont hij een lichte brioche toets. Hij eindigt met een delicate afdronk.
-
Zalvend, droog en licht fruitig. Fijne bubbels met een elegante smaak. Deze Cava bezit een goede structuur en dit zonder het verlies van zijn frisheid. Hij heeft een lange afdronk.
-
De primaire neus is bloemig, doet denken aan de lente en wordt gevolgd door een lichte smaak van citroenfruit samen met de gistachtige toon van vers gebakken brood. In eerste instantie discreet met fijne goed geïntegreerde bubbels. Er is een uitstekende balans tussen zijn perfecte zuurgraad en een finale bitterheid die hem kracht en volheid geeft.
-
Een complexe geur van rijp fruit (peer en witte perzik), kamille en hout. De smaak is kruidig, vol en rijp. De invloeden van het hout en het rijpe fruit zijn goed in balans. Een zeer complete wijn.
-
In de neus domineert het rode fruit met voornamelijk aroma's van kers. Hij toont ook een grote florale toets met viooltjes en kruiden waarbij we een discrete pepertoets opmerken. In de mond vinden we rood fruit met onder andere rode bessen. De prominent aanwezige aciditeit is mooi in balans met het frisse fruit. Het fruit is sowieso de dominante factor en het wordt gedragen door een goede onderliggende structuur.
-
In de neus rijk aan zwart & rood fruit. Zachte kruiden, vanille en wat tabak. Verrassende finale met kers. In de mond een rijke, mondvullende aanzet met verfijnd fruit. Mooi versmolten tannines en zuren.
-
Citrus, groene appel en witte bloemen tonen (oranjebloesem) omgeven door een tropische maar verfrissende neus. Droog, krokant en fris in de mond met een mooie citroenzuurgraad.
-
Een explosie van rood fruit, bloemen (violet), pruimen en kruiden. In de mond is het fris met mooie ronde tannines.
-
In de ronde aanzet merken we kweepeer. Hierna nemen de frisse citrusvruchten het over. De mooie zuren zorgen voor een perfecte balans.
-
Ook op de tong is deze wijn lekker sappig, krokant en fris. Dit glas wijn boeit echt enorm en is de ideale start van het weekend. Alles zit in balans zonder geconcentreerd of over-powered te zijn. De tannines en de alcohol zitten een fractie te hoog maar als je hem ietsje frisser schenkt krijg je dit perfect in balans.
-
Paars violet en ruikend naar snoep, naar vlierbessenbonbons, zoethoutstokjes en esdoornsiroop met toetsen van koffie. Daarna komt het fruit opzetten, rode aalbessen, bramen en frambozen, gevolgd door een explosief floraal boeket van rozen, viooltjes en lelies. Mooi fris, fruitig. Elegante tannines. Sappig!
-
Tijdens 6 lessen krijg je een basiskennis over wijn. Deze lessen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën : 1. Wijn leren degusteren 2. Hoe wordt wijn gemaakt 3. Vinificatie van witte wijnen 4. Vinificatie van rode / rosé wijnen 5. Wijn en gerecht 6. Schuimwijnen De les wijn en gerecht gaat door op restaurant waar jullie de kennis van de voorgaande lessen in praktijk gaan testen. We proeven tot 8 wijnen per les en een les duurt gemiddeld 3u. Bij de start van de opleiding krijg je 6 Spiegelau proefglazen en die mag je ook houden.
-
Aroma's van tropisch fruit zoals gele meloen en rijp samen met aromatische geuren van dille en rozemarijn. De wijn is licht van kracht, met frisse zuren, een heerlijke vuursteenachtige smaak en tonen van abrikoos en sinaasappelschil.
-
Aroma's van rood fruit zoals bramen en droge pruimen met aroma's van vanille en kruidnagel. In de mond is het medium body, met ronde tannines en een zeer goede zuurgraad. Bovendien zijn er tonen van zwarte kers en bosbes met hints van hazelnoot en ceder.
-
Een parfum van witte roos met aroma's van vers brood en een vleugje mandarijnschil. In de mond zijn er aroma's van citrusvruchten zoals citroen, aangename aroma's van witte perzik en een langdurige zuurgraad. Een heerlijke Brut met een fijne en regelmatige perlage.