-
Frisse aanzet met vol smaakgevoel en mooie zuren. Lange afdronk met bittere toets (zeste van pompelmoes).
-
Freghino is een klassieke rode wijn met een smaak van wilde bessen en de zachte tannines in de mond zorgen voor een lekker glas wijn die je elke dag kan drinken.
-
Rijp rood fruit in de mond. De zuurgraad egaliseert subtiel en geeft de wijn een evenwichtige, lange en schone afdronk. De rosé heeft een zeldzame frisheid en mineraliteit.
-
Organisch, lichte maceratie aan koude temperatuur. In de neus toetsen van groene appel en peer met aroma's van groene amandelen, rijpe limoen, venkel en rozemarijn. De aanzet is vol met een lichtzoete toets, opnieuw rijp wit fruit met een ziltigheid, een mooie zuurtje en fijne afdronk.
-
In de mond tonen deze zachte en frisse bubbels zich van hun fruitige kant met een prachtige expressie van witte vruchten. De lange rijping op droesem geeft hem een brioche toets. De lange afdronk is rijk aan delicate nuances.
-
De intense neus toont zwart fruit, kruiden, balsamico en geroosterde toetsen. Deze wijn bezit een grote structuur dankzij zijn weelderige en fijne tannines.
-
Intense aroma's van droge vijgen, anijs en vanille. Volle wijn met een aangename mineraliteit. Aroma’s van rijpe limoen, rijpe abrikoos en truffel. De zuren houden de wijn mooi in balans.
-
Delicate aroma's van wit fruit zoals rijpe appel samen met hints van venkel, munt en jasmijn. In de mond heeft het een levendige zuurgraad, een lichte structuur en een aanhoudende smaak vergezeld van aangename tonen van limoen.
-
Aroma's van rode bloemen zoals roos en violet met aangename tonen van framboos en zwarte bes. In de mond is het medium body, met zijdezachte tannines en een zeer goede zuurgraad. Bovendien zijn er smaken van aardbei en braam met tonen van tijm en zwarte peper die een heerlijk frisse afdronk achterlaten.
-
Intense aroma's van oranjebloesem en grapefruit samen met een delicate geur van eucalyptus. De wijn is licht van kracht, met een aangename zuurgraad, een mooie noot van lychee, banaan met een vleugje oregano en salie die lang aanhoudt.
-
Aroma's van tropisch fruit zoals gele meloen en rijp samen met aromatische geuren van dille en rozemarijn. De wijn is licht van kracht, met frisse zuren, een heerlijke vuursteenachtige smaak en tonen van abrikoos en sinaasappelschil.
-
Tijdens 6 lessen krijg je een basiskennis over wijn. Deze lessen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën : 1. Wijn leren degusteren 2. Hoe wordt wijn gemaakt 3. Vinificatie van witte wijnen 4. Vinificatie van rode / rosé wijnen 5. Wijn en gerecht 6. Schuimwijnen De les wijn en gerecht gaat door op restaurant waar jullie de kennis van de voorgaande lessen in praktijk gaan testen. We proeven tot 8 wijnen per les en een les duurt gemiddeld 3u. Bij de start van de opleiding krijg je 6 Spiegelau proefglazen en die mag je ook houden.
-
Paars violet en ruikend naar snoep, naar vlierbessenbonbons, zoethoutstokjes en esdoornsiroop met toetsen van koffie. Daarna komt het fruit opzetten, rode aalbessen, bramen en frambozen, gevolgd door een explosief floraal boeket van rozen, viooltjes en lelies. Mooi fris, fruitig. Elegante tannines. Sappig!
-
In de ronde aanzet merken we kweepeer. Hierna nemen de frisse citrusvruchten het over. De mooie zuren zorgen voor een perfecte balans.
-
Een explosie van rood fruit, bloemen (violet), pruimen en kruiden. In de mond is het fris met mooie ronde tannines.
-
Citrus, groene appel en witte bloemen tonen (oranjebloesem) omgeven door een tropische maar verfrissende neus. Droog, krokant en fris in de mond met een mooie citroenzuurgraad.
-
In de neus rijk aan zwart & rood fruit. Zachte kruiden, vanille en wat tabak. Verrassende finale met kers. In de mond een rijke, mondvullende aanzet met verfijnd fruit. Mooi versmolten tannines en zuren.
-
In de neus domineert het rode fruit met voornamelijk aroma's van kers. Hij toont ook een grote florale toets met viooltjes en kruiden waarbij we een discrete pepertoets opmerken. In de mond vinden we rood fruit met onder andere rode bessen. De prominent aanwezige aciditeit is mooi in balans met het frisse fruit. Het fruit is sowieso de dominante factor en het wordt gedragen door een goede onderliggende structuur.