Over.

ALEXANDER DE BECK.

1974 was buiten mijn geboortejaar, geen uitzonderlijk wijnjaar, zeg maar, een slecht jaar. Veel productie maar door de warme zomer, te weinig zuren, en dus te hard!  Moest iemand me 4 jaar geleden gezegd hebben dat ik mijn geboortejaar ging linken aan de kwaliteit van een wijnjaar, dan ging ik eens goed gelachen hebben :-).

De trigger om me te verdiepen in wijn was eenvoudig. Zoals zovelen bestelde ik op restaurant een fles wijn volgens het budget dat ik wou spenderen maar heel vaak maakte ik dus de verkeerde keuze. Soms bedenk ik me dat de sommeliers toen erg vaak moeten gelachen hebben met die keuze….

Ik was dat beu en besloot om een opleiding “wijn” te volgen. Eerst een korte inleidende cursus maar kort erna het betere werk, ik volgde de opleiding “sommelier-conseil”.  Ik had geen idee wat deze opleiding inhield, maar na 1 maand had ik al snel door dat het een intensieve tocht ging worden. Na 3 jaar proeven, studeren en schrijven aan een eindwerk, kon ik nog een extra week les volgen aan de “Université du vin” in Suze-la -Rouse om in 2018 af te studeren als Sommelier-conseil.

De wijnmicrobe had me serieus te pakken en ik besloot om meer te doen met deze kennis…. the winetist was geboren.  Het is mijn bedoeling om iedereen, die het wil, te helpen met kennis, tips en vooral met wijn :-).

Hopelijk tot snel!

Alexander

Diensten

Diensten.

SOMMELIER 2 RENT

Uw persoonlijke sommelier bij u thuis of op het werk?
Wil u graag hulp bij het kiezen van de ideale wijn?
Iemand die uw gasten met kennis en flair vertelt over wijnen?

01. EVENEMENTEN.

Stel, je organiseert een evenement voor een klant en je zoekt nog een ‘wow factor’ om het event een extra dimensie te geven, huur dan een sommelier die tijdens dit gebeuren de klanten vrijblijvend tips en tricks deelt aangaande de geserveerde wijnen. Succes verzekerd!

02. INCENTIVES.

Ben je op zoek naar een leuke teambuilding, boek dan een sommelier om samen met je collega’s ondergedompeld te worden in een wijnbad, dit kan op locatie, bij jullie ter plaatse, op restaurant, kortom, we maken dit op maat.

03. BEURZEN.

Sta je met je bedrijf op een beurs creëer dan een extra beleving en boek een sommelier. Terwijl je klanten wachten om geholpen te worden, zorgt de sommelier ervoor dat de wachttijd leuker wordt.

04. RESTAURANTS.

Zoek je een tijdelijke vervanging, dan kunnen wij je een sommelier voorzien met kennis van zaken.

TASTINGS

Tastings.

ZOMER & WINTER

Om jullie tijdens de zomer en met de feestdagen te voorzien van de juiste wijnen, organiseren we 2x per jaar een tasting met verschillende wijndomeinen.
Kom proeven en beslis dan wat jullie het lekkerste vinden.

01. LOCATIE.

Deze zullen plaatsvinden in het Gentse maar de exacte locatie wordt enkele weken voor de proeverij doorgestuurd.

02. WIJN EN GERECHT.

Is het soms niet eenvoudig om de juiste wijn te kiezen bij een gerecht, schrijf je dan in voor de avond “Wijn en gerecht”. We geven hierbij een inleiding over welke smaken harmonieus of contrasterend passen en waarom dit zo is.
We passen dit toe bij een diner op restaurant waar bij elk gerecht verschillende wijn worden geserveerd. Aan jullie om de passende wijn te kiezen :-).

Opleidingen.

LOCATIE: GENT

Wil je zelf de juiste wijn kiezen bij een gerecht of gewoon meer kennis omtrent wijn krijgen, schrijf je dan in om een 6-delige opleiding te volgen. Per les van +/- 3u proef je 8 wijnen en krijg je een deskundige uitleg. 1 les is “Wijn en gerecht” en gaat door op restaurant. De lessen gaan door in Gent en er is 1 les per maand om je agenda niet teveel te belasten :-).

Zin in meer na deze opleiding, dan kan je je inschrijven voor opleidingen die meer in detail gaan, bv. Pinor Noir, Syrah in de Rhone en daarbuiten, Californication……en zoveel meer.

GET IN TOUCH

Contact.

LET’S TALK.

Interesse in een van deze diensten of heb je een andere vraag? Contacteer me en laat me je helpen :-)! Graag tot snel!

+32 456/22.73.09